Menu Close
LEPOTNI PROGRAM

Letna raziskava ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Syrgery) je leta 2019 poudarila znatno rast kozmetične kirurgije (+ 7,1 %) in estetske medicine (+ 7,6 %) po vsem svetu.

(raziskava ISAPS 2019)

V ZDA je bilo v letu 2019 opravljenih skupno 3.982,749 kozmetičnih posegov:

 • 1.351,917 estetsko kirurških posegov
 • 2.630,832 posegov estetske medicine
V primerjavi s preteklimi leti torej kirurgija in estetska medicina nenehno naraščata. Najbolj zahtevan predel za tretmaje je obraz. 
 

51,5% žensk želi imeti vsaj 5 let mlajši izgled obraza.

30% žensk se želi pomladiti vsaj za 10 let.

 
 
 
 

Estetska medicina je veja znanstvenih raziskav, ki uporablja minimalno invazivne tretmaje za izboljšanje fizičnega videza ljudi: od zdravljenja gub in brazgotin do oksigenacije kože, preko učvrstitvenih krem in krem proti strijam.

Izdelki z največjim tržnim deležem so tako imenovani “injicirani izdelki”, čeprav najhitreje rastejo novi laserski ali radiofrekvenčni tretmaji.

Želja po izboljšanju se pojavi okoli 50. leta, pri tej starosti 70 % vprašanih začne opažati prve znake staranja in prične iskati rešitev.

Glavna motivacija je potreba po dobrem počutju samega sebe, kot trdi 9 od 10 ljudi.

KAJ JE ESTETSKA RADIOFREKVENCA?

Radiofrekvenca se je rodila kot neablativna tehnika pomlajevanja v ZDA. Gre za estetsko medicinsko zdravljenje, ki uporablja princip prenosa toplote za delovanje proti staranju kože in kožni trofizem ter globoko preoblikovanje in prestrukturiranje tkiv.

Pretvorba električne energije v toploto je posledica rotacijskega gibanja vodnih celic v tkivih.

Nega, pridobljena z uporabo hladno obdelanih glav, ki jih potegnemo po koži, je odličen sistem za glajenje gub in učvrstitev tkiv.

Nadzorovana in lokalizirana toplota (približno 40 °), ki jo prenaša estetska radiofrekvenca, spodbuja aktivnost fibroblastov, tj. celic, ki so odgovorne za nastanek novega kolagena, tudi ko je obnova celic zaradi starosti upočasnjena.

Koža na mestih, ki jih obdelujete, je že po prvem tretmaju videti bolj kompaktna, napeta in gladka.

 

KAJ JE KOLAGEN?

Kolagen je beljakovina, ki tvori temeljno snov kože in vezivnega tkiva, ki daje čvrstost, debelino in gostoto. Je snov, ki jo naše telo proizvaja naravno. Sčasoma se proizvodnja kolagena v našem telesu zmanjša. Ta izguba se kaže s prvimi površinskimi gubami in progresivno izgubo tonusa kože.

STARANJE KOŽE

Staranje kože je povsem naraven in neizogiben fiziološki proces, ki prizadene vse posameznike. Strukturne spremembe, ki jih sčasoma doživi koža, so posledica vrste dejavnikov različnega izvora, kot so genetski ali okoljski dejavniki.

Prvi znaki staranja se začnejo kazati okoli 30. leta. Kolagen postopoma izgublja svojo koncentracijo in posledično koža izgublja svojo kompaktnost, debelino in gostoto.

 

 

RADIOFREKVENČNI MEHANIZEM DELOVANJA 

Z estetskim radiofrekvenčnim tretmajem lahko naravno reaktiviramo proces proizvodnje kolagena s stimulacijo fibroblastov, tj. celic, ki opravljajo to pomembno funkcijo, s ciljem povrniti tonus, čvrstost in mehkobo kože.

KRATKOROČNO DELOVANJE:

Takojšnje krčenje kolagenskih vlaken, kar omogoča glajenje gub ter bolj gladko in kompaktno kožo. Trajanje 2-3 dni. 

DOLGOROČNO DELOVANJE: 

Stimulacija fibroblastov in proizvodnja novega kolagena, elastičnih vlaken in hialuronske kisline. Bolj napeta, kompaktna in sijoča koža. Trajanje med 6 in 10 mesecev. 

 

PODROČJA UPORABE: 

Radiofrekvenca je še posebej primerna za preoblikovanja kože in ohlapnosti ter za težave z mehkim in fibrotičnim celulitom.

Najbolj pogosta področja uporabe:

 • Obraz (profil mandibule, zigomatični predel, superciliarni lok, periokularni predel)
 • Vrat (submentalni predel)

 • Dekolte in trebuh

 • Roke (notranja, spodnja stran zgornjega dela rok) in notranji del stegen

 

PREDNOSTI RADIOFREKVENCE 

 • Neinvazivno zdravljenje estetske medicine;
 • Lahko se izvaja pri kateri koli starosti;
 • Je najnaprednejši estetski tretma za sprostitev vratu in dekolteja;
 • tretma ni boleč;
 • Rezultati so vidni že po prvem tretmaju;

HKRATI PA TUDI: 
 • Cikluse tretmajev je mogoče ponavljati;
 • Profesionalna naprava za domačo uporabo, enostavna za uporabo. 

PROGRAMI ZA OBRAZ

Programi za obraz so primerni za sproščanje kože in težav s kožo na obrazu in dekolteju, kot so akne, mikrolifting itd.

PROGRAMI ZA TELO

Programi za telo so primerni za nego nepravilnosti kot sta celulit in pomarančna koža; poleg tega njegovi masažni in učvrstitveni programi pomagajo telesu povrniti naravno obliko in koži povrniti elastičnost.

 

PLATIUMED solution: MAG202 

 • 12 Programov za obraz
 • 21 Programov za telo

KAJ PONUJA PLATIUMED?

Izdelujemo profesionalne naprave, ki veljajo tako za profesionalno kot za domačo uporabo. Naprava, ki vam omogoča najširšo možno obravnavo.

Eden od naših izdelkov mora zdržati več let brez potrebe po vzdrževanju. 

Zato ponujamo kvaliteten izdelek z 2-letno garancijo!