Menu Close
KAJ JE MAGNETNA TERAPIJA?

Magnetna terapija je neinvazivna terapija, ki se uporablja za lajšanje vseh vrst bolečin, pospešeno celjenje poškodb in blaženje simptomov nekaterih kroničnih bolezni. Deluje sistemsko na molekularni, celični in histološki ravni, saj magnetno valovanje in frekvence vplivajo hemoglobin v krvi, natrijeve in kalijeve ione v celicah in na večino življenjskih procesov. Uporaba magnetne terapije s sistemom MAG 204 je enostavna, varna in brez stranskih učinkov.

V zadnjih desetletjih so magnetna polja začeli uporabljati v zdravstvene namene tako v javnih kot v zasebnih ambulantah. Pojem magnetoterapija označuje terapevtsko izpostavitev pretežno magnetnemu polju, ki ga proizvajajo nizke frekvence (nižje od 100 Hz), medtem ko se s pojmom elektromagnetoterapija definira izpostavitev odločnovišjim frekvencam (npr. 27,125 Khz).

Logo PlatiumMed

Frekvence, manjše od 100 Hz, po navadi nudijo učinek lajšanja bolečin, vendar so neučinkovite pri biostimulaciji, medtem ko frekvence MAG204, do  150 Hz, nudijo odlične učinke biostimulacije. Najpomembnejši pojav, ki ga zabeležimo v biološkem tkivu, izpostavljenem magnetnemu polju, je vzpostavitev induciranih mikrotokov, ki vplivajo na organizem.

Večina beljakovinskih makromolekul, imenovanih biopolimeri, ima piezoelektrične lastnosti in se obnaša kot prevodniki, zaradi česar vsaka toplotna, elektromagnetna ali mehanska sprememba, ki so je te molekule deležne, sproži spremembo njihovega električnega stanja.

Škodljiv dejavnik, npr. travma, povzroči depolarizacijo teh beljakovinskih tvorb in zmanjšanje čezmembranskega električnega potenciala celice. Mikrotokovi, ki se sproščajo med magnetoterapijo, ponovno vzpostavijo izvirno polarizacijo biopolimerov in s tem ustrezni električni potencial, pospešujejo premikanje ionov, spodbujajo premikanje encimov in s tem zdravljenje/regeneriranje poškodovanih tkiv.