Menu Close
Nočna terapija

Zakaj uporabljamo magnetno blazino za nočno terapijo?

Spanje je bistvena funkcija, ki omogoča, da si naš um in telo spočijeta. Zdrav spanec pomaga telesu, da ostane zdravo, prepreči bolezni ter se regenerira. Brez zadostne količine spanca možgani ne morejo pravilno delovati. To lahko poslabša sposobnosti koncentracije, jasnega razmišljanja in obdelave spominov.

Večina odraslih potrebuje med sedem in devet ur nočnega spanja. Otroci in najstniki potrebujejo bistveno več spanja, zlasti če so mlajši od petih let. Delovni urniki, vsakodnevni stresorji, moteče okolje v spalnici in zdravstvena stanja nam lahko preprečijo, da bi dobili dovolj spanca. Zdrava prehrana in pozitivne življenjske navade lahko pomagajo zagotoviti zadostno količino spanca vsako noč – vendar je za nekatere lahko kronično pomanjkanje spanca vseeno prisotno. V takih primerih lahko posameznikom bistveno pomaga uporaba magnetne nočne blazine, kot je naša v sklopu sistema MAG 204.

Logo PlatiumMed
Play Video

Prvi zapisi o uporabi magnetne terapije so stari že več kot tri tisoč let in prihajajo z antične Kitajske.

Teorija o uporabi magnetov za blaženje številnih simptomov temelji na spoznanju, da so naša telesa sestavljena iz energij in magnetnih polj. Ko imamo s kakšnim delom našega telesa težave, je krivec običajno energijsko neravnovesje. Z uporabo magnetov se pozitivni ioni koncentrirajo na določene točke telesa, kar je tudi znanstveno dokazano.

Študije o nočni magnetni terapiji

Dr. Kyoichi Nakagawa, direktor bolnišnice Isuzu v Tokiu je opravil do sedaj najbolj obsežno študijo[1], ki preučuje vpliv magnetov na ljudi. Študija je trajala skoraj 20 let in je pokazala, da osebe, ki prejemajo več magnetne energije, poročajo o kvalitetnejšem spancu, manj splošnih bolečinah (torej  bolečine, ki nastopijo zaradi povečanega fizičnega napora, napačnega položaja spanja ali sedenja, itd. ) ter so bolj odporni proti infekcijam, saj je njihov imunski sistem bolj aktiven. Prav tako je ta isti zdravnik opravil kasnejšo študijo, ki je bila izvedena na osebah s spalnimi motnjami ter oslabljenim imunskim sistemom, ki so ob spanju na magnetni blazini opazili veliko izboljšanje svojih simptomov. Na enak način, kot prototip dr. Nakagawe, deluje tudi naša nočna blazina, ki je del sistema MAG 204

Dr. Dean Bonlie, ki je bil dolgoletni direktor Severno ameriške akademije za magnetno terapijo, je s svojimi obsežnimi izkušnjami in specifično študijo (na 100 pacientih) ugotovil, da s spanjem na magnetni blazini za nočno uporabo, kot je nočna blazina v sklopu sistema MAG 204, uporabniki poročajo o sledečih učinkih:

–  92 % nespečnih je spalo 25 % bolje

–  69 % nespečnih je spalo 50 % bolje

–  46 % nespečnih je opazilo popolno olajšanje težav s spanjem

–  41 % vseh uporabnikov, ne le nespečih, je poročalo o opaznem povečanju energije

[1] Japan Medical Journal No. 2745 December 4th, 1976

Dodatna prednost delovanja nočne magnetne blazine je tudi okrepitev našega imunskega sistema.

Imunski sistem ima v človeškem telesu ključno vlogo; ščiti naše telo pred škodljivimi snovmi, bakterijami ter spremembami celic, zaradi katerih bi lahko zboleli. Sestavljen je iz različnih organov, celic in beljakovin.

 

Dokler naš imunski sistem deluje nemoteno, ga ne opazimo. Če pa preneha delovati pravilno – ker je šibek ali se ne more boriti proti posebej agresivnim mikrobom – zbolimo. Študija[1] zdravnikov z več kitajskih univerz je dokazala, da daljša uporaba magnetnih polj (kot v primeru nočne blazine) močno vpliva na okrepitev imunskega sistema. V tej študiji so se znanstveniki osredotočili predvsem na učinke magnetne terapije na prirojeni imunski sistem. Do danes so najbolj raziskane imunske celice v povezavi z magnetno terapijo prirojene imunske celice, in sicer monociti in makrofagi. V študiji je bil raziskan učinek magnetne terapije na diferenciacijo makrofagov in presnovo železa ob izpostavljenosti zmernim in močnim magnetnim valovanjem. Primer zmernega magnetnega valovanja je delovanje naše nočne blazine, primer močnega valovanja pa drugi deli sistema MAG 204. Podvržene mehanskim silam različnih smeri in moči magnetnega valovanja, se celični citoskelet, skupaj s spremembo membranskega potenciala in vratom ionskih kanalov, preoblikujejo, da se prilagodijo sili. Do sedaj so bile študije o učinku magnetne terapije na adaptivne imunske celice v glavnem izvedene na T-celicah, kar je dokazalo efektivnost magnetne terapije pri krepitvi imunskega sistema.

[1] Hong Lei, Yi Pan, Rongqian Wu and Yi Lv; Innate Immune Regulation Under Magnetic Fields With Possible Mechanisms and Therapeutic Applications VIRI

[1] Hong Lei, Yi Pan, Rongqian Wu and Yi Lv; Innate Immune Regulation Under Magnetic Fields With Possible Mechanisms and Therapeutic Applications VIRI

Nočna terapija v okviru sistema MAG 204 

Nočna blazina, ki je del kompleta MAG 204 je celovit sistem za ohranjanje ravnovesja v našem telesu. Z redno uporabo in spanjem na njej si krepimo imunski sistem, izboljšamo spanec in splošno počutje ter podpiramo protibolečinske terapije, ki jih izvajamo z drugimi deli sistema MAG 204.

Nočna blazina se od drugih delov sistema MAG 204 razlikuje predvsem v tem, da z njo delamo pasivno obliko magnetne terapije, pri kateri je frekvenca valovanja nižja in jo zato lahko uporabljamo dalj časa, kot pa aktivne razpršilce, ki so namenjeni k blaženju simptomov nekaterih kroničnih bolezni, bolečin in poškodb. Nočno terapijo izvajamo s programom št. 68.

Nočna blazina je sestavljena iz visokotehnološke tkanine na srebrovi in biokeramični osnovi; vsebuje tudi bakrena in poliesterska mikrovlakna, ki so tkana v 3D-obliki z namenom, da omogočijo koži dihanje in termoregulacijo med uporabo.

KJE VSE VAM ŠE LAHKO POMAGA MAG204?

IZBOLJŠANJE PREKRVAVITVE

NOČNA
TERAPIJA

OBVLADOVANJE SLADKORNE BOLEZNI, HIPERTENZIJE,...

ŠPORTNA REGENERACIJA

POŠKODBE

OSTEOPOROZA

KRONIČNE BOLEZNI

REVMATIČNA OBOLENJA